reklama_big

Zpět na Hlavní stránku

tr3_07_NaKonci_MP

Restaurace & terasa Na Kopci

Meridian Feeling i love the like button from facebook

Tel.:+420 251 553 102 Email:info@nakopci.com Web:www.nakopci.com

O restauraci

Co tři měsíce obměňované menu skýtá zajímavé chuťové kombinace, které se jen tak neomrzí

Restaurace, kterou založil šéfkuchař Titus Eliáš s Janem Turkem v roce 2008, se během pěti let existence stala jistotou pro všechny milovníky výborného jídla v Praze. Navzdory svému krkolomnému umístění je v podniku střiženém coby brasserie téměř neustále rušno jak na obědy, tak ve večerním čase. Jistá změna nastala na podzim loňského roku, kdy dvojice spolumajitelů rozšířila své „impérium“ o podnik Na konci v pražském Lochkově. Titus Eliáš se totiž postupně přesunul do tamní kuchyně a tu Na Kopci má nyní na starosti hlavně šéfkuchař Petr Vlk.

Pokrmy se ovšem nadále inspirují francouzskou, italskou i středoevropskou kuchyní, menu se pravidelně po čtvrt roce obměňuje. Receptury vynikají nápaditostí, ať už jde o variace na známé téma, jaké představuje elegantní bresaola zjemněná ricottou z bůvolího mléka a podtržená lehce štiplavou rukolou, anebo mírně experimentální křepelka s kopřivovou nádivkou, smetanovým špenátem a smržovou omáčkou. Žádné z jídel však není zbytečně překombinované. Obvykle na talíři hrají prim tři až čtyři chuťově výrazné komponenty, které se vzájemně podporují ve vytváření celkového projevu.

Pár položek jídelníčku přesto zůstává beze změny. Jednou z nich je zdejší tatarák po francouzském způsobu, který si vydobyl bezmála kultovní postavení. Podávaný s hranolky, salátem a pikantní majonézou servírovanou ve vaječné skořápce ukazuje, jaké možnosti skýtá dochucování syrového hovězího. Stálicí poslední doby je rovněž hovězí flank steak, byť se proměňuje způsob jeho podávání. Zatímco od ledna do května byl k mání v poněkud „obyčejné“ variaci s pepřovou omáčkou, salátem a hranolky, nyní ho nabízejí s koňakovou omáčkou, bramborovým tartiflette a glazovanou zeleninou.

Každé menu sestavené Na Kopci díky své nápaditostí vybízí ke zkoumání všech jeho součástí. Ještě před dvěma měsíci se v něm skvěla hebká telecí játra podpořená omáčkou z portského vína nebo perfektně upečený candát na jemném ragú z francouzské černé čočky doplněný bramborovými rösti. Nyní lákají třeba Itálií načichlá telecí saltimbocca s caponatou a bramborovou kaší s lahodným mascarpone. O neméně atraktivních předkrmech, dezertech a většinou skvostně vyladěných polévkách ani nemluvě.

Velmi slušné úrovně dosahují také položky obědového menu, které je k mání za třetinu až polovinu ceny položek „seriózního“ jídelníčku. Setkávají se v něm české klasiky typu kuřecího řízku s příjemným bramborovým salátem nebo rajské omáčky s těstovinami aglio olio a krevetami. Právě během hektického oběda se občas stane, že některý z pokrmů trochu „ujede“ od vysokých standardů. A to i těm za plnou cenu. Tak se stalo třeba pečenému kachnímu prsu, z jehož několika servírovaných plátků se tři nádherně rozplývaly na jazyku, zatímco zbylé byly lehce přes míru. Situace to je však dle našich zkušeností výjimečná.

Když k tomu připočtete vinný lístek složený většinou z francouzských a českých vín za slušné ceny a většinou přátelskou, nicméně velmi profesionální obsluhu, nemůže vám vyjít nic jiného než nám. Restaurace Na Kopci patří dlouhodobě mezi ty nejzajímavější pražské podniky, přičemž na každé jejich další menu se budeme těšit.

Otevírací doba

  • Po - Pá:11.30–14.30, 17.30–23.00

  • So:11.30–23.00

  • Ne:11.30–23.00

Hodnocení restaurace

  • Jídlo:45 z 50 bodů

  • Nápoje:18 z 20 bodů

  • Obsluha:17 z 20 bodů

  • Prostředí:8 z 10 bodů

  • Celkem:88 z 100 bodů

Diskuze