reklama_big

Zpět na Hlavní stránku

tr7_01_Brno_Pavillon_arch

Pavilon restaurant

Meridian Feeling i love the like button from facebook

O restauraci

V brněnské restauraci vznikají úžasné, precizně postavené pokrmy, které v Česku nemají obdoby.

Zavřít po dvaceti letech podnik patřící ke gastronomickým klenotům města, pro to musí být důvod zatraceně pádný. Kuchař buď začne trpět „ponorkou“, nebo dostane nabídku, která se neodmítá. V případě Michala Götha a restaurace Kastelán se patrně potkaly oba hlavní impulzy.

Výzvou se stala rekonstruovaná vila někdejší Zemanovy kavárny v parku Koliště. Oslovující prostor funkcionalistické vily díky prosklení se spoustou světla, kam nakukuje zeleň parku, úžasně ožívá zdánlivou maličkostí. A sice jásavě červenými rámy oken a pohodlnými polokřesílky téhož odstínu. V sanitní běli vysokých stěn působí tak svěže, že po chvíli si toho všimne každý. K podniku patří kouzelná letní terasa, jako příď lodi rozrážející stromoví, jehož větve tvoří útěšlivý svěží a jarem vonící baldachýn.

Z bývalého Kastelána přešel téměř celý tým a v novém prostředí nastavil laťku ještě výše. A po téměř přesně roce od otevření září hvězda restaurace jasným světlem. Kuchyně Pavillonu se částečně zaměřuje na zlatou éru české gastronomie, dvacátá a třicátá léta minulého věku. To jest do doby, kdy se zrodilo i její sídlo. Zahrnuje ale také kousky z evropské či světové kuchyně.

Michal Göth totiž svou milovanou francouzskou kuchyni docela neopustil. Pod názvem Tour de France pořádá atraktivní exkurzy do jednotlivých oblastí, nedávno byl na řadě Languedoc-Roussillon. A pravidelně umísťuje některé pokrmy i do stálého menu. Při naší poslední návštěvě to byla famózní, do křupava pečená vepřová ouška se žampiony a listovým salátem. Nebo neuvěřitelně měkká chobotnice s bramborovým risottem, chřestem a medvědím česnekem. Pohádková kombinace, po které se člověk doslova „odveze“. Už na talíři tahle kombinace vyhlížela tak lákavě, jako by vysílala zřejmou touhu po tom být pozřena.

Českou část obstarala krmě kdysi velice populární, vepřové na zázvoru. Tak elegantně vykroužené chuti efektně propojené v jedinečný závěr by jeden pohledal.

V brněnském Pavillonu vznikají úžasné, precizně postavené pokrmy, které v Česku nemají obdoby. Vypovídá o tom ostatně i bodové ohodnocení. Ve své kategorii by restaurace v Praze ani jinde nenašla přemožitele.

Otevírací doba

  • Po - Pá:11.00–23.00

  • So:11.00–23.00

  • Ne:11.00–15.00

Hodnocení restaurace

  • Jídlo:47 z 50 bodů

  • Nápoje:18 z 20 bodů

  • Obsluha:18 z 20 bodů

  • Prostředí:9 z 10 bodů

  • Celkem:92 z 100 bodů

Diskuze