reklama_big

Zpět na Hlavní stránku

Pasta Fresca, restaurace

Pasta Fresca

Meridian Feeling i love the like button from facebook

Tel.:+420 224 230 244 Email:celetna@ambi.cz Web:http://pastafresca.ambi.cz/cz/

O restauraci

Už jen shlédnout přípravu domácích těstovin nebo si v ledové tříšti vybrat rybu dokáže snadno a rychle naladit hosty této restaurace na optimistickou notu

Je potěšující zjistit, když restaurace po zásadní rekonstrukci začne pracovat s novým nasazením. O to více pak, pokud tento zápal nepohasne a podnik ve špičkových výkonech, které nasadil, pokračuje i po dvou letech. Pasta Fresca patřící do řetězce Ambiente to dokázala a navštívit její prostory v Celetné ulici je potěšením pro každého, kdo si oblíbil italskou kuchyni.

Každý, kdo vstoupí, je nucen projít úzkou „nudlózní“ kavárničkou se stolky při jedné stěně hned za vchodem. Ti, kdo sestoupí do hlavní části podniku ukrývající se v podzemí, však zažijí skutečné představení. Už jen shlédnout přípravu domácích těstovin nebo si na pultu v ledové tříšti vybrat rybu, kterou si vzápětí necháte přinést na talíři, dokáže snadno a rychle naladit hosty na optimistickou notu. V lehce noblesním sále komorně rozděleném na tři sekce si pak pod svítidly připomínajícími doširoka rozkročeného kraba mohou užít velmi zdařilé pokrmy šéfkuchaře Tomáše Mykytyna.

Svou roli v oblibě této restaurace hraje bezesporu sympatická polední nabídka. Jednak je připravovaná se stejnou invencí a pozorností jako stálé menu, jednak nabízí neotřelá jídla za přijatelné ceny. Její struktura sahá od polévky přes lehké obědy, jako je carpaccio z chobotnice s černými olivami až po vydatná jídla typu srnčích medailonků s omáčkou z lesních plodů, václavkami na tymiánu a opečenými bramborami.

Restaurace je po většinu času plná a bývá potěšením popatřit na personál, který ve špičce evidentně taktak stíhá. Ač se občas zdá, že obsluhující v záplavě hostí víceméně plavou, nikoho z nich neopouští dobrá nálada. Ve tváři věrohodný úsměv, každý z nich stačí ještě trefnými slovy krátce popsat úpravu jídla či prohodit krátkou poznámku o volbě vína nebo těstovin. Mnohdy se po objednávce stane, že na své sousto musíte nějakou tu desetiminutovku posečkat. Doba však není neúnosně dlouhá a častí návštěvníci už vědí, že „na vině“ jsou kuchaři. Nastavili si totiž přísný režim a z kuchyně nepustí nic, co se v jejich očích neblíží dokonalosti. Pauzu si aspoň můžete proložit některým ze znamenitých vín, kterých tu nabízejí dostatek.

Možná kvůli častému návalu jsou předkrmy poskládány velmi jednoduše. K mání je nepominutelná bruschetta a bůvolí mozzarella s rajčaty, lahodná šunka San Danielle s parmazánovými grissini či marinované krevety se salátem a mascarpone. Kuchyň se nejvíc zdrží s restovanými kalamáry s česnekem, rajčaty a černými olivami.

Jak velí název podniku, velký důraz tu kladou na čerstvé těstoviny mnoha druhů a ještě více variací, od obvyklých úprav alla carbonara či all’arrabbiata až po elegantní tagliatelle se zeleným chřestem, pražskou šunkou a parmazánem, rozměřilé gnocchi s černým lanýžem a lanýžovým máslem či efektní ravioli plněné uzeným mořským vlkem s vinnou omáčkou. Čerstvé těstoviny si navíc můžete odnést domů a oblíbenou omáčku si k nim dotvořit sami.

O čerstvých rybách už řeč byla a nabídka masa se obměňuje podle sezóny, nicméně vždy v jídelním lístku najdete kuřecí, vepřové, hovězí a jehněčí ve velmi příjemných variacích. I jednoduché vykoštěné kuřecí stehno pečené na bílém víně a kořenové zelenině s domácí bruschettou chutná v podání Tomáše Mykytyna výborně.

Když pak vaše jídlo – a je úplně jedno, jestli si objednáte papouščí rybu, anebo tagliatu z hovězí svíčkové s rozmarýnem a zeleným pepřem, které dělá společnost vynikající italský bílý chléb – prominete šéfkuchaři Pasty Fresca jakékoli čekání. Z každého talíře na vás sebevědomě pomrkává optimálně ustrojené jídlo, které svádí svou vůní a prostou kompozicí. Po prvním soustu, vybalancovaném vždy do posledního detailu, do nejmenšího zrnka koření, pochopíte to, co dělá zdejší kuchyni jedinečnou. Až marnotratně velká dávka péče a profesního srdce, která je vtělena do všech krmí mířících na plac.

Právě pro tuto kombinaci kuchařské zručnosti, respektu k surovině a preciznosti při práci s ní je Pasta Fresca jedním z míst, kam má smysl se vracet. Náladotvorná atmosféra restaurace nacházející se nedaleko Staroměstského náměstí je jenom dalším z mnoha „podpůrných“ argumentů.

Otevírací doba

  • Po - Pá:11.00–24.00

  • So:11.00–24.00

  • Ne:11.00–24.00

Hodnocení restaurace

  • Jídlo:46 z 50 bodů

  • Nápoje:17 z 20 bodů

  • Obsluha:18 z 20 bodů

  • Prostředí:9 z 10 bodů

  • Celkem:90 z 100 bodů

Diskuze