reklama_big

Zpět na Hlavní stránku

Jelito, kysané zelí a brambor

Lokál U Zavadilů

Meridian Feeling i love the like button from facebook

Tel.:+420 244 467 448

O restauraci

Po prvním doušku chladné řezavé chmeloviny je na přízeň třetího z řetězce Lokálů zaděláno.

Jestliže rodící se rodina pivnic s názvem Lokál má být reminiscencí na tradiční českou hospodu, potom se tento záměr nejlépe povedl právě v Kunraticích. Třetí ze skupiny Lokálů k tomu má všechny předpoklady. Tím prvním je lokace. Podnik se nachází ve špici trojúhelníku sbíhajících se ulic, má k dispozici přívětivou předzahrádku a hospoda v tomto domě bývala dlouhý čas před tím, než se stala součástí řetězce Ambiente.

Od první místnosti, výčepu, po poslední salonek docela vzadu dýchá ze stěn Zavadilů ničím nezkalená hospodská atmosféra. Červený váleček na stěnách, teplé žlutavé světlo, povědomý halas. Pravda, samotný výčep připomíná spíš malou ropnou rafinerii, ale díky tomu zde dostanete jeden z nejlépe ošetřených prazdrojů ve městě. Záměrně říkáme ve městě, protože Zavadilovi mohou soupeřit i s těmi nejproslavenějšími pivnicemi metropole. Točí se zde stejně jako v ostatních Lokálech hladinka, šnyt a mlíko. Půllitr tankového Pilsner Urquell vás v prvním případě přijde na 39 Kč, zbylé dvě varianty stojí po 29 korunách.

Po prvním doušku chladné řezavé chmeloviny je na přízeň tomuto místu zaděláno. A to i tehdy, když vejdete jen „na jedno“, aniž byste se posadili. Pulty u výčepu, kde se odbývá rychlé pivo na stojáka, jsou v pravověrné pivnici samozřejmostí a těší se velké oblibě.

Pokud se rozhodnete usednout, bude to asi na delší čas. A bezpochyby dojde i na kuchyni. Také v tomto případě se vám dostane pozorně připravených pokrmů z rejstříku osvědčených hitů české kuchyně s akcentem na sedmdesátá a osmdesátá léta. Navíc v lichotivých cenách. I zde však narazíte na jednu bolest, kterou jsou stiženy všechny tři pivnice Lokál. A sice prostřední kvalitu uzenin. Tenhle segment nabídky se opravdu nedaří stoprocentně vyladit se světlou výjimkou už proslulých párků od Krejcarů z Pěnčína.

Co se však ostatní nabídky týká, ta je v naprostém pořádku. Přehlédnete-li celou dlouhou nudli lokálu – je podobná jako v Dlouhé, zde však dohlédnete na konec – v době, kdy je zvykem jísti, uvidíte spokojeně se krmící hosty s blaženým výrazem, který každým soustem, každým napitím ještě více zvlídní. Ať je to vařený hovězí krk s křenovou omáčkou, buřt guláš, nepominutelná vepřová plec po slezsku s dušeným zelím, co chod, to jistota dobrého prožitku. Patrně se vás při jídle zmocní neodbytný pocit, jako by nad kuchyní bděly generace snad všech zdejších hospodských.

Lokál U Zavadilů stojí za návštěvu. A pokud máte obavu z dlouhé krkolomné cesty, zapomeňte. Ze stanice metra Budějovická vás tam městská hromadná doprava hodí za dvanáct minut. Vydatně posíleni pak zvládnete při zpáteční cestě i nedlouhý pochoďák k metru.

Otevírací doba

  • Po - Čt, Pá:11.00 - 23.00, 11.00 - 24.00

  • So:11.00 - 24.00

  • Ne:11.00 - 22.00

Hodnocení restaurace

  • Jídlo:26 z 50 bodů

  • Nápoje:36 z 20 bodů

  • Obsluha:17 z 20 bodů

  • Prostředí:8 z 10 bodů

  • Celkem:87 z 100 bodů

Diskuze