reklama_big

Zpět na Hlavní stránku

tr1_08_CestrA_arch

Čestr

Meridian Feeling i love the like button from facebook

Tel.:+420 222 727 851 Email:cestr@ambi.cz Web:www.ambi.cz

O restauraci

Podnik soustředící se na různé úpravy hovězího z českého chovu dává čím dál více přednost steakům. Pokrmy by ale zasloužily pečlivější přístup

Koncept zaměřený na milovníky českého hovězího si na nepříliš šťastném místě nad Václavským náměstím vede velmi dobře. A to přestože podnik z řetězce Ambiente na první pohled působí neútulným dojmem, téměř jako nádražní hala.

Že je potřeba dát Čestru šanci, potvrzuje také obsluha. Zpočátku se chová spíše neosobně, ale jakmile se začnete vyptávat na jídla a jejich složení, ochotně přidává spoustu informací. Jídla jsou prezentována na cibulovém porcelánu, což by samo o sobě nebyl špatný nápad, bohužel dušená masa v omáčce jsou přinášena v měděných rendlících, což nesedí s porcelánem. A steaky zase na speciálních nahřátých talířích, takže stolujete-li aspoň ve dvou, můžete mít na stole sbírku nádobí, které spolu vůbec neladí.

Českou kuchyni Čestr vnímá spíše v její módní podobě. Z české klasiky, pokud jí máme na mysli třeba pečené, vařené či dušené hovězí maso s některou omáčkou, nabízí pouze jedno až dvě jídla denně. Zaměřuje se především na steaky.

Příkladem prvního budiž dušený hovězí krk v paprikovo-smetanové omáčce. Měkké maso s vyzrálou chutí dělá šéfkuchaři čest stejně jako vynikající chlupatý knedlík, méně už tuctová omáčka a osmažená cibulka zdobící přílohu, která se ke smetanové omáčce ani trochu nehodí.

Ani steaky, které zde dělají standardně na medium rare, v Čestru nejsou bezchybné. Třicetidekový nízký roštěnec v chuti potěší stařinkou, ale bývá tuhý a jen málo šťavnatý. Obsluha nabízí, že maso v kuchyni nakrájejí na plátky (i tak jsou příliš tlusté), aby s ním hosté nemuseli zápasit u stolu. Šťáva buď v mase nebyla, anebo vytekla a kuchaři ji nenalili na servírovací tác, což je v obou případech neodpustitelná chyba.

Pozoruhodné je rovněž to, že část obsluhy při jedné z návštěv tvrdila, že zhruba kilový steak z vysokého roštěnce mají denně, ale už došel, jiný člen personálu prohlašoval, že je ho třeba objednávat dopředu telefonicky. Vytištěn na lístku však není.

Z omáček je vynikající třeba ta périgordská. I když nejde o nic jiného než lanýžové máslo, černý poklad z Périgordu v něm potěší svou intenzitou. Potíže v Čestru naopak mívají s hranolky, které jsou občas zcela prosáklé olejem.

Stálý jídelníček doplňují sezónní speciality, například chřest. Polévka v podobě nevýrazného, nepřiměřeně kyselého vývaru s trochou smetany si napravila zčásti výsledný dojem díky kouskům výborného nerozvařeného chřestu. Velmi dobrý byl však vařený chřest s holandskou omáčkou a ztraceným vejcem.

O tankový Plzeňský Prazdroj se v Čestru dobře starají. Kromě toho v této netradiční restauraci narazíte na velmi dobrý výběr opravdu slušných vín, třebaže cenově jsou o něco výše, než by měly.

Kvalita pokrmů v Čestru je v současnosti mezi nejlepšími tuzemskými restauracemi nabízejícími českou kuchyni průměrná a ceny vzhledem k ní relativně vysoké. Často nabitý podnik ale jejich výši dává za pravdu. Ku prospěchu Čestru je rovněž třeba podotknout, že si lze po předchozí objednávce koupit s sebou domů velmi pěkně rozbourané vyzrálé maso.

Otevírací doba

  • Po - Pá:11.30-23.00

  • So:12.00-23.00

  • Ne:12.00-22.00

Hodnocení restaurace

  • Jídlo:42 z 50 bodů

  • Nápoje:17 z 20 bodů

  • Obsluha:16 z 20 bodů

  • Prostředí:7 z 10 bodů

  • Celkem:82 z 100 bodů

Diskuze