reklama_big

Zpět na Hlavní stránku

tr5_02_BugsyC_MP

Bugsy’s Bar

Meridian Feeling i love the like button from facebook

Tel.:+420 840 284 797 Email:bar@bugsysbar.cz Web:www.bugsysbar.cz

O restauraci

Ať konzumace šampaňského roste jakkoliv rychle, tento podnik se vždy snažil nejvíce ze všeho zaměřovat na myologii.

Letos v březnu oslavil osmnáctiny. Přibližně před rokem si prošel epizodou, trochu snobskou, dílem akademickou a malinko sebestředně nafoukanou, ale po několika měsících jeho duch znovu ožil a dlouhé noci nespoutané ryčné nálady jsou zpátky. Pravda, stále ještě se najdou ti, kteří se domáhají pozornosti nápadným doléváním šampaňského vzácného ročníku, ale je jich minimum. Ne že by snad ubylo konzumentů tohoto vína vín, ale snobové si zkrátka našli jinou adresu. Nyní už zase v Pařížské ulici rytmus pití udává radost ze života.

Nebrat tak vážně požívání šampaňského pomohla také soutěž, kterou majitelé baru přichystali pro letošní jarní měsíce. Jmenovala se Vyhrajte Roland Garros a místo míčků a raket se až do poloviny května hrálo se sklenicemi a lahvemi vynikajícího šampaňského. Coby hlavní cena byl pak ve hře dvoudenní výlet do Francie na návštěvu vinařství Moët-Chandon a na shlédnutí jednoho zápasu slavného tenisového turnaje. U barových stolků se přitom bojovalo stejně urputně jako na pařížské antuce.

„V jedné bláznivé vteřině života mě napadlo spočítat položky na šampaňském lístku, abych věděl, až budu bohat, čím oslnit. U čísla 99 a ceny 62 990 korun – šlo o Cuvée Dom Pérignon Rosé ’66 – jsem se vrátil na zem. S tím, že zůstanu chud, jsem si dopřál nášup svůj tehdy oblíbený Painkiller v originálním pomačkaném plecháčku – nebo nebyl pomačkaný, už nevím. Nad ním.jsem potom dlouho sám sebe přesvědčoval, že by mi růžové ,šáňo‘ nejspíš ani nechutnalo tak, jako tenhle námořnický dryák,“ vzpomíná člen poroty gastroprůvodce Prahou Milan Ballík.

Ale ať konzumace šampaňského roste jakkoliv rychle a jeho podíl na prodejích se dotýká poloviny tržeb, Bugsy´s se vždy snažil nejvíce ze všeho zaměřovat na mixologii. Kdosi jej dokonce nazval mixologickým vesmírem, což je hodnocení zatraceně vysoké. Když se ovšem podíváte na barmany s černými šlemi, kterak s nevšedním umem připravují pro dychtící návštěvníky nápoje jeden lepší druhého, pochopíte proč.

Kromě zajímavé soutěže se v Bugsy’s často konají různé akce, které majuí rozbít stereotyp. Z březnového pracovního výletu do Číny si část týmu přivezla inspiraci na několik exotických receptů, o kterou se podělila s hosty uprostřed dubna. Pár dnů poté přišel na řadu „pražský týden koktejlů na bázi rumu“ a další důvod něco nového vyzkoušet.

Nápoje v Bugsy´s míchá sedm barmanů a každý z nich – včetně usměvavých dívek v apartních vestičkách proplétajících se davem s excelentními výtvory svých kolegů na platíčku – je připravuje na špičkové úrovni.

Produkce živé hudby tu stále chybí, nejvíc asi pohled na extravagantního pianistu běsně mlátícího do kláves. I když černý vinylový kotouč uplivává mezi dav dobře zvolené pecky, které blíže ke středu desky gradují do veleznámých, chytlavých melodií, a hudební produkce doznala kvalitativní změny, klimpr k baru patří jako rum do Cuba libre.

Je toho hodně, čím sehraný barmanský tým v sestavě Jan Braniš, Vítězslav Cirok, Tomáš Kučera, Lukáš Rešl, Erik Rosemberg, Jakub Vinš a Milan Zaleš své hosty rozmazluje. Neuvěřitelných sto tisíc koktejlů, všechny připravené s patrným zápalem a potěšením. Však byl také Bugsy´s Bar odbornou porotou soutěže Bar Awards coby první trojnásobný držitel ocenění bar roku uveden do její síně slávy. Jistě jde o ocenění lichotivé, mám však za to, že pro všechny jmenované členy barové posádky je klíčový setrvávající zájem spokojených nočních pijáků.

Otevírací doba

  • Po - Pá:19.00-02.00

  • So:19.00-02.00

  • Ne:19.00-02.00

Hodnocení restaurace

  • Jídlo: z 50 bodů

  • Nápoje:48 z 20 bodů

  • Obsluha:28 z 20 bodů

  • Prostředí:18 z 10 bodů

  • Celkem:94 z 100 bodů

Diskuze