reklama_big

Zpět na Hlavní stránku

tr2_02_BrasileiroB_LH

Brasileiro U Radnice

Meridian Feeling i love the like button from facebook

Tel.:+420 224 234 474 Email:brasileiro@ambi.cz Web:www.ambi.cz

O restauraci

Scénky z brazilského pralesa se nastěhovaly do pražského podzemí. Kromě rekonstruovaného interiéru však prošlo proměnou i zdejší menu

Maso, maso, maso. To byl každodenní scénář programu restaurace Brasileiro U Radnice patřící do řetězce Ambiente. Davy denně ztékaly obě prostory a útočily na rekord ve spotřebě hovězího. Už to začala být notně obehraná deska, když se něco změnilo. „Něco“ bylo ve skutečnosti zásadní rekonstrukcí, která dala prostorám nový atraktivní výzor.

O proměně interiéru se uvažovalo dlouho. Jenže není jednoduché uzpůsobit středověké sály tak, aby to přineslo kýžený sukces a zároveň vyhovělo přísnému zraku dohlížejících památkářů. Mnozí dokonce tvrdili, že jakákoliv změna může být jen k horšímu. Podnik ale dostal až revolučně inovovanou tvář.

Bar za vchodem se rozkročil podél celé kratší stěny proti dveřím, díky čemuž se vstup stal mnohem přívětivějším. A spolu se změnou mobiliáře, umocněnou použitím ušlechtilého dřeva, poukazuje na to, oč šlo v první řadě. Emotivní, poetické obrazy pojednané na poloprůhledné fólii. Lehký vánek rozechvívá podsvícené plátno a propůjčuje ztvárněným zvířatům a rostlinám sotva patrný, šálivý pohyb. Tak lehýnký, že v první chvíli přičítáte ono nepatrné chvění sklence caipirinhi servírované v úvodu večeře. Motýli poletují mezi větvemi, kolibříci zvědavě nakukují do květů, jiný živočich, snad jakýsi nosál, stepuje nad vchodem do kuchyně. Možná i z nadšení nad vůněmi, jež se odtud linou. Scénky z brazilského pralesa se nastěhovaly do pražského podzemí.

Základ Brasileira U Radnice pochopitelně zůstává stejný. Konzumace stylem „sněz, co můžeš“ svůj potenciál zdaleka nevyčerpala podobně jako tradiční dělení. Buď si zaplatíte jednotnou cenu za salátový bufet, anebo za grilovaná masa, případně všechno dohromady. Zeleno-červené terčíky na stole už zná každý, kdo o dvojici podniků Tomáše Karpíška zaměřených na brazilskou kuchyni něco zaslechl.

Složení salátového bufetu nabízí spoustu novinek, třebaže silný part stále tvoří mořské plody na mnoho způsobů od krevet a chobotnic po ústřice. Nechybí ani pár vzorků sushi a zajímavá přehlídka zeleninových pokrmů včetně bramborového salátu s cibulí, majonézou a koriandrem. Vzhled prezentovaných lahůdek se navíc změnil k lepšímu. Patrně je „na vině“ častější výměna platíček s lahůdkami, kdy ty původní nemají čas ovadnout.

Po etapách, kdy zde nabízeli maso nejprve brazilské, později uruguayské nebo argentinské, je nyní favoritem znamenité severoamerické hovězí nejvyšší kvality. A to od krku přes sval z vnitřní strany hovězího pupku fraldinha až po svíčkovou. Z menu nevymizela ani grilovaná kuřecí srdíčka a kachní prsa, ochutnat lze vepřovou panenku, telecí játra stejně jako jehněčí kýtu.

Rekonstrukcí jako by prošel rovněž přístup personálu. Nová tvář restaurace vlila všem do žil novou krev, pracují s evidentním nadšením a snahou hostu maximálně zpříjemnit těch pár hodin, které nedaleko Staroměstského náměstí stráví.

Věčný souboj touhy ochutnat vše s možnostmi těla vyvolává často smutné pohledy na kolemjdoucí obsluhu s lákavou nabídkou, které provází kradmé pohlazení vzedmutého břicha. A tak když má dojít na ty pravé vychytávky úžasných mas i jejich úprav – významně zde rozšířili jejich sortiment a původ – mnozí lítostivě obracejí terčík červenou nahoru. Takové je Brasileiro U Radnice roku 2013. Změna přišla v pravý čas a nutno říci, že se povedla nad očekávání.

Otevírací doba

  • Po - Pá:11.00–24.00

  • So:11.00–24.00

  • Ne:11.00–24.00

Hodnocení restaurace

  • Jídlo:46 z 50 bodů

  • Nápoje:17 z 20 bodů

  • Obsluha:19 z 20 bodů

  • Prostředí:9 z 10 bodů

  • Celkem:91 z 100 bodů

Diskuze